Inleiding

(de uitgebreidere versie is ons projectplan en is opvraagbaar)

Hartelijk dank voor uw interesse voor sponsoring van Doetinchem. In dit sponsorplan vindt u uitleg over een aantal sponsormogelijkheden. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om maatwerk te bespreken.
In en rondom de gemeente Doetinchem kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.
Fietsmaatjes Doetinchem is een burgerinitiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (een naaste of een fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vrijwel alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.
Meer informatie (waaronder het beleidsplan) over onze stichting kunt u hier nalezen.

Samen fietsen / Sociaal contact / Genieten van de natuur

In onze werkwijze staan enkele kernelementen centraal. Door de zorgvuldige koppeling van vaste fietsmaatjes die regelmatig met elkaar op pad gaan, ontstaat er een vertrouwd contact. We zetten er met onze werving en proefritten op in om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Een goede organisatie van het fietsbeheer zorgt ervoor dat onze duofietsen betrouwbaar zijn en zo lang mogelijk meegaan.

Welke duofiets?

Een belangrijk onderdeel van het succes van Fietsmaatjes is: de duofiets. Daarom besteden wij hier zeer veel aandacht aan. De kwaliteit van de duofiets is doorslaggevend. Zodat onze gasten en vrijwilligers optimaal comfort zullen ervaren en de kosten voor beheer en problemen door technische uitval van de fiets minimaal zullen zijn. Dit laatste is van groot belang, omdat verwacht wordt dat de fiets intensief gebruikt zal worden.

Onze fietsen zijn onder andere uitgerust met:

  • Elektrische trapondersteuning nodig, omdat veel gasten beperkt mee kunnen trappen
  • 2 accu’s, zodat de duofiets desgewenst drie dagdelen benut kan worden
  • Een draaibare stoel voor de gast

Alles is erop gericht om het fietsen vrij van belemmeringen te maken. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan.

Uw bijdrage en onze tegenprestatie

Het feit dat u overweegt om Fietsmaatjes Doetinchem te steunen stellen wij bijzonder op prijs!  
Afhankelijk van de gekozen sponsorvorm kan Fietsmaatjes Doetinchem u een tegenprestatie aanbieden. Deze kunt u terugvinden in de verschillende sponsormogelijkheden.
Vindt u de door u gewenste sponsorvorm niet bij de opties? Neemt u dan gerust contact op om de mogelijkheden verder te bespreken. Zie hiervoor de stichtingsinformatie.