Twee blije dames voor het eerst op stap

En toen was het zover, Trudy en ik gaan vandaag voor het eerst op de duo-fiets, wat een heerlijk idee!
We hebben ernaar uitgekeken en zijn ook benieuwd hoe het zou gaan. Nou…..goed dus, weten we inmiddels.
Wat een fijne fiets. Met groot gemak fietsten we naar het koetshuis in de Slangenburg en zijn daar op het terras gaan zitten, in de schaduw van een lentegroene boom.
Alles aan de fiets was prima in orde, fijne stoelen en Trudy kon meefietsen. Heerlijk de wind door de haren en het gemaaide gras gaf een lekkere geur af. Met de boost kun je makkelijk bij een stoplicht optrekken en steek je ook snel de weg over.
We kijken uit naar het volgende ritje.
Dankbaar dat dit mogelijk is gemaakt.

Fietsmaatjes Doetinchem is van start!

Op 19 april vond bij Streeckgenoot de feestelijk aftrap plaats van Fietsmaatjes Doetinchem. Wethouder Patrick Moors mocht als eerste plaatsnemen op de duofiets, naast vrijwilliger en initiatiefnemer Anneke Kuit. Ook andere belangstellenden konden een proefrondje maken op deze comfortabele en veilige fiets.
Bij Streeckgenoot hadden zich zo’n 40 mensen verzameld: vrijwilligers, gasten, en diverse mensen die het financieel mogelijk maakten dat de stichting twee fietsen heeft kunnen aanschaffen. Mooi om te zien hoe in een jaar tijd al zoveel mensen betrokken zijn bij dit geweldige initiatief. Voorzitter Hans Legebeke schetste kort het ontstaan en de bedoeling van Stichting fietsmaatjes. “Naar buiten kunnen, in beweging en in contact komen en met een frisse blik naar je omgeving kijken”. Daarna waren er complimenten van wethouder Patrick Moors voor alle betrokkenen.
Vanaf nu is het voor inwoners van Doetinchem mogelijk om samen te fietsen op een duofiets. De duofiets is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt maar er om welke reden ook niet (meer) alleen op uit kan.

Fietsmaatjes Doetinchem trapt af!

Op 19 april is het zover: dan gaat Fietsmaatjes Doetinchem officieel en feestelijk van start. Vanaf dan is het voor inwoners van Doetinchem mogelijk om samen te fietsen op een duofiets.
De duofiets is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt maar er om welke reden ook niet (meer) alleen op uit kan. De lente komt eraan en hoe fijn is het dan om op deze manier toch te kunnen fietsen. Denkt u “misschien is fietsen op een duofiets iets voor mij”, meld u dan aan! Het is vanaf nu mogelijk om een proefritje te maken. Dat geldt ook als u geïnteresseerd bent om zich als vrijwilliger aan te melden. Een andere mogelijkheid is dat u zich samen aanmeldt met bijvoorbeeld uw partner, uw vader of uw buurvrouw.
Wethouder Patrick Moors zal op 19 april als eerste plaatsnemen op één van onze prachtige gloednieuwe en comfortabele duofietsen. De aanschaf van deze fietsen is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Doetinchem, verschillende fondsen, en initiatieven vanuit de Doetinchemse samenleving zoals Rotary Doetinchem.
Meer weten over Kijk op Fietsmaatjesdoetinchem.nl, mail naar info@fietsmaatjesdoetinchem.nl of bel naar 06-47172826

Nieuwe Fun2go fiets voor Fietsmaatjes Doetinchem

Woensdag 20 maart heeft Fietsmaatjes Doetinchem(FmD) zijn duofietsen ontvangen van Walraven Fietsen in Sinderen. De “van Raam duofietsen” zijn het allernieuwste model van Fun2Go.
FmD heeft met deze fantastische duofietsen de eerste proefrondjes gemaakt. Soepeltjes werden de duofietsen over het mooie terrein in Sinderen gereden.
De Fietsbeheerders hebben eerder op de dag uitgebreid uitleg gekregen over het technisch beheer van deze fietsen

Kennismaking met de eerste vrijwilligers van Fietsmaatjesdoetinchem

Zaterdag 9 maart kwamen de aanstaande vrijwilligers van fietsmaatjes en een deel van het bestuur bij elkaar voor een eerste kennismaking in de Anna Hoeve.
Onder het genot van een kopje koffie/thee en heerlijke zelfgemaakte appeltaart gaven de twee coördinatoren een presentatie.
Anneke vertelde eerst wat de aanleiding was om fietsmaatjesdoetinchem op te richten. Welke stappen zijn gezet om te komen tot de stichting en wie dit financieel mogelijk hebben gemaakt.
Tot slot werd er stilgestaan hoe de situatie op dit moment is:
Twee duofietsen zijn besteld en inmiddels geleverd, hoorden we ter plekke.
Het bestuur gaat oefenen met het fietsen om deze vaardigheid te kunnen overdragen aan de vrijwilliger.
De fietsen komen bij de stadskamer in de stad te staan.
De werving van vrijwilligers en gasten is begonnen.
We hebben ons gepresenteerd bij zorg en welzijns- organisaties, wijkcentra etc.
Na afloop van de presentatie was er gezellige nazit met alle ruimte voor vragen.

3 duo fietsen

Fietsmaatjes Doetinchem beschikt binnenkort over 3 duo fietsen Fun2go met trapondersteuning van fabrikant Van Raam uit Varsseveld. Twee nieuwe duo fietsen Fun2go gekocht bij ondernemer/fietsenmaker Walraven Fietsen uit Sinderen.
De derde duo fiets is tweedehands geschonken door particulier.
Hans en Jos zijn via diverse contacten terecht gekomen bij Walraven en na enkele bezoekjes was het vertrouwen om de fietsen daar te bestellen.
Levering begin maart 2024.

Beatclub steunt Fietsmaatjes

Op 29 december sloot BeatclubSixtiesplus het jaar af met een spetterende feestavond bij Streeckgenoot.

Het concert was druk bezocht en dat betekent dat Fietsmaatjes een bedrag van 1.200Euro mag ontvangen van de Beatclub en Streeckgenoot. Zo komt het moment steeds dichterbij dat de duofietsen aangeschaft kunnen worden. Fietsmaatjes rekent erop dat de eerste fietstochtjes in april gemaakt kunnen worden.

Fietsmaatjes Doetinchem presenteert zich in de Gelderlander.

De Gelderlander heeft op zijn pagina “ van de lezer” een foto gepubliceerd van het bestuur van de gloednieuwe stichting fietsmaatjes.

ROTARY CLUB DOETINCHEM VERRAST FIETSMAATJES DOETINCHEM!!


Op vrijdag 17 november heeft Rotary Club Doetinchem het event “Bikken voor Bikes” georganiseerd in cafe Streeckgenoot aan de Spinbaan. Doel is om onze Stichting te helpen aan budget voor de eerste nieuwe duo fiets. De Rotaryleden hebben de mouwen opgestroopt om het feest te doen slagen. Alle bestuursleden van Fietsmaatjes zijn present.


Het is een avond geworden om niet te vergeten. Er zijn circa 120 mensen. Een hele fijne locatie, diverse activiteiten o.a. herfstbokbier proeverij, wijn & whisky proeverij, live muziek van de Soulmates, verloting met mooie prijzen, stamppotten buffet, door de Rotaryleden zelf gemaakt. Dit alles maakte dat het beregezellig was.


De organisatie heeft een eigen formule toegepast om het benodigde budget binnen te krijgen. Het budget bedoeld voor fietsmaatjes komt deels uit entree, drankjes, verloting. Deze opbrengst wordt verdubbeld vanuit de Hefboom, de speciale goede doelenpot van de Rotary Club Doetinchem.


Tijdens het buffet vertelt voorzitter Hans Legebeke over het doel van Fietsmaatjes Doetinchem. Er staat ook een duo fiets ter plekke, geleend van woonzorgcentrum Den Ooijman.

Dan is het de beurt aan de voorzitter van de Rotary Club om bekend te maken hoeveel geld voorlopig is ingezameld. Opnieuw mocht Hans in de schijnwerpers staan. Hij had moeite om het bord omhoog te krijgen, zo zwaar wogen de cijfers die erop stonden.

€ 12.500,=

Het is een fantastische avond, met een fantastisch resultaat, met alle credits voor de organisatoren van
ROTARY DOETINCHEM. Terecht groot geschreven.